Zúčastnili jsme se neoficiálního dobročinného závodu obedience

14.11.2017 22:59

V neděli 12.11.2017 proběhl na Kladně v Doglandu neoficiální dobročinný závod obedience "Závodíme pro Lucynku". Výtěžek závodu, jež nakonec se vším všudy činil 71000Kč!, byl věnován na pomoc klubové stewardce obedience Lucce Ivankové, která byla na jaře hospitalizována v nemocnici, kde jí byla diagnostikována roztroušená skleróza. Po několika měsících v nemocnici a rehabilitačním zařízení se bude během pár týdnů vracet domů a jelikož je na vozíku, bude potřeba hodně změn, aby byla schopná se o sebe postarat.

Bylo proto pro nás potěšením zúčastnit se takové akce, ač naše trénování před závody z časových důvodů bylo velmi skromné a na nejvyšší mety jsme s Larou nedosáhly, našim cílem bylo především přispět na dobrou věc. 

Závody byly koncipovány do čtyř kategorií: začátečníci, mírně pokročilí, pokročilí a sranda závod. Lara startovala v kategorii pokročilých, a jelikož bylo dokonce povoleno psa mezi cviky odměňovat, o to víc si závod užívala.

Díky moc za skvělý nápad Lucii Prause, za zapůjčení prostoru a odposuzování celého závodu bez nároku na honorář Petře Štolové a odstewardování taktéž bez nároku na honorář Radce Dacejové. Více takovýchto akcí!