Annie ze Charlotina údolí se zúčastnila výběrového závodu na Mistrovství světa v plošném vyhledávání

17.08.2016 15:55

Dne 16.7.2016 proběhl v Hejnicích na severu Čech Bohemia Cup RHFL/CACT, mimo jiné výběrový závod na Mistrovství světa v plošném vyhledávání. Nastopupilo celkem 14 psovodů se svými psy, naše střední kníračka Annie ze Charlotina údolí (Lara) byla jednou z nejmenších a nejmladších závodnic.

Terén určený k prohledávání nebyl jednoduchý, jednalo se o svažitý, skalnatý, místy velmi hustě zarostlý les, přičemž psovod měl povoleno pohybovat se pouze po ose probíhající prostředkem terénu. Tudíž byla ve větší míře prověřována samostanost a fyzická kondice psa, protože k důkladnému prohledávání terénu bylo mimo jiné nutné vysílat psa do prudkého kopce na 60m vzdálenosti.

Všechny 3 ukryté osoby označili pouze 2 psi. Lara si vedla i vzhledem k hustě zarostlému terénu a její malé velikosti obstojně, ale bohužel nám delší dobu trvalo dooznačení jedné ukryté osoby až na samém vrchu plochy, takže nám nevystačil poměrně krátký  časový limit k nalezení všech figurantů. V tvrdé konkurenci ostřílených závodníků jsme nakonec vybojovaly 8.místo

První místo získala Tereza Litterová s osmiletým hovawartem Fantastik Gasko prim. Gratulujeme a my budeme pilně trénovat, abychom je v dalších letech následovaly! ;-)