Vyhráli jsme 1.místo na Mezinárodním meetingu záchranných psů!

02.05.2016 22:23

Letošní pálení čarodějnic a 1.máj patřil mimo jiné i záchranářským psům. V Brně se konal Mezinárodní meeting záchranných psů, který pořádala Kynologická záchranná jednotka ČR. Zúčastnili jsme se ho i my s Larou

Ve dvou dnech soutěžila 3 členná družstva psovodů se svými psy. Naše družstvo Záchranné brigády Libereckého kraje na poslední chvíli změnilo ze zdravotních důvodů osazení a nakonec jsme nastoupili ve složení střední kníračka, australský honácký pes a výmarská ohařka. Všichni vesměs mladí psi, do 4 let. Spíše jsme se vydali sbírat zkušenosti.

V sobotu jsme absolvovali asi 12km trasu a na 6 stanovištích plnili úkoly (vyhledávání pohřešovaných osob v jeskyni, na ploše, první pomoc psům i lidem...), v neděli nás pak čekalo slaňování se psy, vyhledávání v sutině a netradiční poslušnost.

I přes počáteční peripetie, které nám s Ondrou přichystalo auto při cestě z Liberce do Brna, kdy místo 3 hodin jsme strávili na cestě hodin 11 a do Brna místo plánované pozdní odpoledne dorazili v půl jedné v noci, jsme neztratili optimismus a podařilo se nám vybojovat 1.místo!

A abychom nezapomněli, Lara jako třešinka na dortu dostala cenu za nejlepší poslušnost!

Díky týmu za skvělou spolupráci a pořadatelům za fajn akci!

Další foto pořízené Lukášem Mařicou ZDE.